luni, 11 aprilie 2011

Conferinta de presa

Pe langa palatul Victoria ninge a saracie peste ziaristi tineri ,lepadati din redactii pentru a afla ce va mai declara premierul Boc la conferinta de presa de la ora 14 . Este ora 16 si sala de conferinte este inca inchisa , in ciuda gerului crancen care determina tinerii ziaristi la diverse dialoguri sau monologuri.
- Mai bine ma faceam frizer , in pwla mea ! , se stramba un ziarist scund de la Porcul Zilei , la un jandarm duplicitar care-si freca manusile pe pieptul tunicii .
-Asta e bataie de joc , domnilor ! Zau ca in intreaga mea cariera n'am mai intalnit asemenea afront adus meseriei de jurnalist ! , comenta mai mult pentru sine , un tanar desirat si incredibil de slab de la Tribuna de Seara .
-' mi-as pulitzeru'n cariera ta amice ! , se auzi o voce mai din spate , nu se stie de unde ..
Noroc cu automatu' de cafea si ceai care mai incalzea trupurile tinerilor in asteptare de premier . Dar si cele doua doamne de la Totul pentru Secs destindeau atmosfera inghetata de prin preajma palatului .
- Vaai , fata ! Ce l'as fwte p'ala de la Tortionaru ! Vezi ce cwr bombat are ?
- Mie-mi spui ? Las' ca vorbesc yo cu el si'l fwtem amandoua dupa conferinta ..

Jandarmul duplicitar anunta cu un aer oficial cum ca domnul prim-ministru este pregatit pentru conferinta si ...
-Domnii de la ziare sunt poftiti inauntru ! A sosit domnul premier Boc !
-Parc'ar fi bagat pui la alimentara , baga-ti-ai pwla'n mata de militian corupt ! , rabufni dupa doua ore de tacere un jurnalist cu experienta care mai aparea la televizor dupa orele douasprezece din noapte .
-Va rog sa fiti cuviinciosi si sa nu scuipati seminte pe jos domnilor ziaristi , ameninta cu un glas de adolescent aflat la pubertate , femeia de serviciu care nu se despartea pentru nimic in lume de matura cu coada si de galeata vesnic cu apa murdara .
Cele doua doamne de la Totul pentru Secs , incinse de perspectiva evenimentului de dupa conferinta , cautau in continuare eventuale victime prin randul jurnalistilor , ba chiar al jandarmilor ....
-Hmm.., vezi fa Curino ce nas are ala ? Iti dai seama ?
Curina simula pe loc un lesin ,dar isi reveni foarte repede ..
-Las' ca'l fwtem ! Il invit maine la redactie sa'i iau un interviu ...

Premierul se-apropie de esafod . Da sa urce . Se-mpiedica . Injura : "baga-mi-as cucu! " Se ridica , zambeste orb de la blitzuri , ajunge la microfon , incepe conferinta :
-Astazi , guvernul a adoptat ordonanta de urgenta 666 , litera P , in conformitate cu erectia semipotenta a presedintelui Romaniei , deasemenea conforma cu circumferinta fesei drepte a doamnei ministru Udrea , plus bineinteles , se stie , ..doi ..zece ...zece doi , in conformitate cu legislatia europeana in vigoare referitoare la programul comun " sa punem stop pe piept crizei economice ! " .Acum simtim efectele dezastruase ale proastei guvernari Nastase si ale proastei guvernari Tariceanu .Romania a iesit din criza ! Ieri, am avut crestere economica .Am castigat la pariloto ! Am pus ca bate Dinamo ! Astazi , venim in sprijinul partenerilor nostri europeni si amanam pentru o luna venirea primaverii . Strict din motive economice ! V'as ruga sa nu speculati momentu' si sa faceti uz de martisoare . Asadar , prin ordonanta guvernului , primavara va fi introdusa incepand cu 1 aprilie 2011 . Deasemeni , mai doresc sa va instiintez ca ministrul de interne a luat la cunostinta despre acest lucru , deasemeni si subordonatii din teritoriu ...si in cazul in care , cetatenii nu vor respecta aceasta decizie a guvernului , intr-adevar de austeritate ,dar absolut necesara , vor suporta rigorile legii.Ca sa fiu mai clar , toti cei care vor fi prinsi ca vand , cumpara sau daruiesc martisoare de orice natura pana la data de 1 aprilie vor fi amendati cu zece pana la o suta de milioane de lei vechi , ba chiar vor fi condamnati la inchisoare ....Daca aveti intrebari , va rog ..da' repede , pentru ca trebuie sa ajung la bairam la Vanghelie !
- Curian Lingescu de la Procunilingus sunt ...Credeti ca le va fi greu romanilor sa accepte amanarea primaverii cu o luna ?
-Dragul meu , cu siguranta nu le va fi greu , pentru ca romanii sunt asa cum am mai spus in alte declaratii , niste oameni intelegatori ..Altcineva .., da , dumneavoastra din stanga .., spuneti ..
-Baahh , baga-ti-ai pwla'n mata de piticanie ! Da' pa mine de ce nu ma lasi sa-ti pun intrebari ? Mwuistule care esti mwist !

Jandarmul duplicitar cu nasu' mare isi plimba pulanul de cauciuc intr-o miscare circulara destul de sofisticata de altfel , care impresiona si mai tare tinerele jurnaliste plictisite de vesnica tranzitie , de semierectiile poporului poet , de crizele economice sau chiar de isterie , de tablouri desenate din dermatograf in pauze de masa .....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu