luni, 11 aprilie 2011

rullz

Aceeasi postarita , aceleasi scrisori recomandate , aceeasi adresa . O rutina insuportabila . Nimic nou .
- P'asta o iei ?
-De la cine e ?
-De la Moarte .
-Ntzzz.., nu sunt acasa .
-Ok..Da' mai e o somatie pentru Luminita Dobrescu ...Cine e ?
-Trebuie sa semnez ?
- Nu .
-Da-o'ncoa ...

De ceva vreme , se gandea doar la evadare . Mii de ganduri ii bateau in usa , dar umbra sufletului pazea cu strasnicie marele plan al stapanului ."Mi'l iau si plec . Nu mai e mult . Am sa-ti trimit felicitari .Si-o cutie mare de bomboane . " Isi inchisese sufletul intr-un borcan cu capac sa fie sigur ca nu mai fuge . Cam nabadaios sufletu' asta . De cate ori avea ocazia , fugea de rupea pamantu' .Cel mai mult a stat plecat trei ani .In rest , cate-o saptamana , doua ..,maxim o luna .Ultima oara s'au certat crunt cu privire la caractere si s'au luat hotarari drastice .
-Pana'mi termin planu' , stai in borcan ! Si tu la ce te uiti asa stramb la mine ? Tu esti doar o umbra , n'ar trebui sa te deranjeze .Cine dracu' suna la ora asta ?! Alooo ! Daa..,nu ..ba da , yo sunt ! Nuu ,eu sunt un prieten ...se descarca , pa !
" Ce dracu' fac aici ? Liceu imi trebuie ? ."
-Salut ,salut ! Pe banca , ha ? La o inghetata ? Da' lume mai trece din cand in cand ?
-Il cunosti ?
-E profu de geografie ! Buna ziua domnule profesor .
Tainele se ascundeau de privirile elevilor in celalalt capat al coridorului . Majordomul scapa borcanul cu dulceata , murdarind un elev cuminte de clasa a patra .
-Posta ! Posta ! P'asta o iei ?
-Acu' am treaba !
-Aveti o fisa pentru carucior ?
-Sigur ca da . Poftiti !
In sala de lectura a liceului , alimente noi isi asteptau investitorii straini . Un puhoi de cetateni platitori de taxe urmareau atenti coduri de bare si analiza politica a umbrelor .Borcanul de dulceata al majordomului se mai sparse inca o data . De data asta directorul insusi observa paguba si inmana primului intalnit o declaratie pe proprie raspundere .
-Trebuie sa semnez ?
-Da !
-Nu sunt acasa ...
Cetatea se inchise in toate punctele strategice , aruncandu-si chiar si cei mai devotati paznici dincolo de porti . Nici macar cainii nu intelegeau atata lumina . Doar un clovn cu o lacrima improvizata , facea tumbe si se certa de unu' singur in arena goala , fara tauri , fara toreadori ...Umbrele frunzelor se prinsera in diverse concursuri sportive pentru obtinerea de locuri pe podium .Idiotul de majordom , scapa din nou borcanul de dulceata . Toate pietrele aruncate se stranse'n munte si toate umbrele sufletelor isi trase capacu' peste ele .
-Te rog , nu inchide ! Cinci minute'ti cer , nu mai mult ...Intelege si tu ca trebuie sa vorbim !
-Ma lasa bateria ..,pa !
Pe culoarul fermei , lumina se'ntretinea in glume cu pedagogul . Si'n stanga si'n dreapta , vizetele usilor amenintau obscen cu ochi de femei si de oameni .Umbra cersetorului topi ceara lumanarii si pentru a treia oara , borcanul cu pietre aruncate se sparse .
-Buna ziua domnule profesor ! Semnati ?
-Nu ! Nu sunt eu !
"Trebuie s'ajung la Luminita . Asta are relatii . Sigur imi face rost de viza . Si pan' la urma , plec singur . Il las sa fac ce vrea . "
-Cinci minute domnule , cinci minute !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu