luni, 11 aprilie 2011

spring

Coltul primaverii se rotunjise de zapada nesatisfacuta , care'si afirma cu tarie importanta dovedita de-a lungul istoriei . Mai afirma ca de data asta are de gand sa'si termine treburile , pentru ca la anul sa poata sta si dumneaei linistita , ca de mult n'a mai avut parte de-un concediu tihnit . " Cam prin mai , iunie prietene ..." se adresa cu obraznicie unui ghiocel sfrijit de frig , care bulversat de glumele proaste ale anotimpurilor , nu era sigur daca e bine sau nu sa iasa la plimbare prin cosurile tigancilor , sperand ca va fi adoptat de vreo domnisoara cumsecade si nu asa de urat mirositoare .Ghiocelul suferea'n tacere si incerca sa gaseasca raspunsuri la intrebari destul de grele dealtfel .Insa , fragilitatea si scurta lui viziune de primavara , nu'i permiteau nici macar sa'si puna intrebarile , d'apoi sa mai si raspunda . Noroc cu Veta care se'ndragosti nebuneste de Neculai si topi cu inima ei toate zapezile din tara .Si Neculai se'ndragosti de Veta , da' nu 'ntr-atat incat sa topeasca zapezi ... Topi insa inima Vetei , care se hotari temeinic sa divorteze de barbatul ei .
-Faa ! , se adresa Veta soacrei nedumerite . Yo nu mai stau cu prostu' asta si gata ! Am termenat . Punt !
Si intr-adevar , "punt" a fost . Si-a facut bagajul alcatuit din doua fete de perna , un cearsaf gaurit pe alocuri , doua paturi flocoase din material sintetic plus bineinteles hainele bune constituite din cinci perechi de blugi , doua treninguri , unu' rosu si altu' roz , doua perechi de adidasi , unii chiar de firma , o vesta gri de la bunica-sa , cateva perechi de sosete , chiloti si cam atat . Sutiene n'avea pentru ca n'avea ce baga'n ele . Si-a mai amenintat soacra ca o sa revina cand mai creste vitelu' care s'a nascut cand era ea aici si pentru ca a pierdut timp pretios din viata ei in mizeria asta , il va taia si'l va face carnati ..sau snitele .
Dragostea Vetei pentru Neculai , luneca pe o panta abrupta cand Maricica , nevasta lui Neculai o intalni in piata si la indicatiile unor cunoscuti care stiau relatia dintre Veta si Neculai , o insfaca de guler , o parui , o injura si inca multe astfel de treburi pe care le face orice nevasta cand prinde orice amanta .In acest fel ajunse Veta cu paturile flocoase si cu adidasii de firma inapoi la sotul pampalau si la soacra toleranta .
Ghioceii , imbatati de succes , pierdura notiunea timpului si incepura sa se vestejeasca prin glastrele domnisoarelor care inca mai topeau zapada cu inima lor ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu