duminică, 19 decembrie 2010

violul

Soarele nu apucase sa'si iveasca razele plictisitoare de iunie , cand pe usa sectiei de politie nr. 13 intra o domnisoara extrem de dezordonata vestimentar si vizibil abatuta .
In sectie se discuta despre cate puncte le-ar mai trebui dinamovistilor pentru a prinde un loc in champions league .Agentul Sevastopol se pregatea sa predea stafeta schimbului de noapte , mai tanarului sau coleg , abia lepadat de pe bancile scolii de politie . Acest tanar cu ambitii , ruda din partea sotiei cu chestorul sef de la judet , considera cu toata fiinta sa ca ordinea stricta nu face altceva decat sa invite la haos cetatenii refulati in propriile reguli ,stabilite chiar de domniile lor . Mai era convins de asemenea ca relatiile dintre oameni n'au nici o legatura cu sentimentele , ci pur si simplu tin de rezonante . Convins de forta credintei sale , nu se sfia niciodata sa expuna colegilor , viziunile sale despre viata , lucru care'i aducea tot felul de injurii sau de porecle .Chiar Sevastopol , cunoscut ca un om care'si vede de treaba , nu se putu abtine de la a'si porecli juvenilul camarad . Probabil din cauza rasei intelectuale a tanarului , dar si din pricina fizicului impresionant , Sevastopol incerca o comparatie sincera ,spunandu'i Pabarone , o variatiune pe numele celebrului tenor , Pavarotti .Acest "Pabarone" , salveaza totusi reputatia tanarului politist , ba mai mult , pune capat discutiilor starnite pe seama unei porecle adecvate , tot personalul sectiei nr 13 fiind de acord cu justetea acestui "Pabarone" .
Ofiterul de servici , nedumerit de imaginea tinerei care tocmai intrase pe usa , se ridica brusc de pe scaun , privi mai atent , mult mai atent tanara fata si i se adresa politicos , chiar cu compasiune :
-Cu ce va pot ajuta ?
Ochii tinerei tinteau izbitor ofiterul de servici , atat de izbitor incat oricine ar fi observat gaurile din trupul politistului lasate de privirea tinerei ,privire care'si cauta un loc de odihna poate , sau doar trecea mai departe , sau , cine stie ..
-Sunteti bine doamna ? Ati patit ceva ?
-Cine v'a facut asa ceva ? , interveni Sevastopol cu o voce ce se dorea calda .Trebuie sa mergem la spital domnisoara . Incercati sa va linistiti ..Acum sunteti in siguranta ..Ne puteti spune ceva ? ..Stiu ca treceti printr-o situatie cumplita , dar insist sa ne spuneti ce s'a intamplat . Asa ne-ati ajuta si pe noi si pe dvs.. Cum va numiti ?
Tot personalul sectiei 13 se afla in preajma tinerei fete care nu scotea nici un cuvant si care'si tot plimba privirea de la stanga la dreapta si invers , in functie de locul unde se auzeau voci sau soapte , pentru ca personalul sectiei susotea cum ca , mai mult ca sigur , tanara a fost victima unui viol si acum , evident , se afla in stare de soc , motiv pentru care , neaparat trebuie dusa la spital .
- Va rog , luati loc ... Incercati sa va calmati . Imediat trebuie sa apara un medic .
Tanara se aseza pe un scaun , privind in continuare de la stanga la dreapta si invers .
-Aveti vreun act de identitate la dvs . ?
-Mi se pare cunoscuta fata asta ...,nu stiu de unde , da' sigur o cunosc de undeva , spuse ofiterul de servici .
-Si eu o cunosc ! , interveni Pabarone cu destul entuziasm .
- Si eu .., o cunosc de undeva ..., da' de unde ? Cine e ? De unde ?
-O fi aparut prin vreo revista ? ,se intreba mai mult pentru sine Pabarone .
-Nu cred , replica ofiterul de servici . Eu nu citesc reviste ....Poate de la televizor ?
-Mai mult ca sigur nu ! , spuse Sevastopol . Eu nu ma uit niciodata la televizor !
- Nu stiu cu cine seamana ... hm , da' mi-e tare cunoscuta . Hei ! Domnisoara ! Spuneti-ne ceva ! Orice !
Tanara a zambit trist , oprindu'si plimbarea privirii in punctul alcatuit din Sevastopol . Un pahar gol , aflat pe masuta din fata tinerei misterioase se prabusi in neant cand conu' Pabarone incerca sa ocoleasca masa pentru a ajunge la vestiare .
- Ce dragut ! ,rosti in sfarsit tanara presupus violata .
-Cine e dragut domnisoara ?
-Muzica ! Nu va place muzica ? , se mira foarte tare tanara .
-Ba da , ne place .. Ne puteti spune ce vi s'a intamplat ?
-De ce ma intrebati ?
- Ok . Imi cer scuze ....Cu ce va putem fi de folos ?
-Mie ?
-Da doamna ., dumneavostra . Va aflati intr-o sectie de politie . Ceasul este patru jumatate dimineata .Hainele dvs sunt rupte . Sincer , nici fizic , nu aratati prea bine ...Din cauza asta va intreb ce s'a intamplat , daca ati patit ceva si cu ce va putem fi de folos !
- Ahh .., da ! Ssigur ca da , am uitat .. ! Am fost violata si am venit sa reclam violul . Da , acum imi amintesc mai clar . Chiar el m'a lasat aici si m'a invatat ce trebuie sa fac . Vreti sa va arat unde m'a violat ?
-Nu vrem , multumim .. Deci el v'a adus aici ..hmm. Cine el ? Care el ? Unde este acuma el ?
- Cel care m'a violat ! M'a lasat aici sa dau o declaratie si mi-a spus ca revine cam intr-o ora ! Mai mult nu stiu ...Pot sa'mi aprind o tigara ?
Pabarone ii intinse pachetul de tigari tinerei , convins fiind ca tanara nu avea tigari si'n urmatoarea secunda urma sa ceara respectuos o tigara . Tanara ii multumi cu un zambet larg , explicand ca geanta , probabil a ramas in masina violatorului si ca in geanta bineinteles avea un pachet de tigari abia desfacut . Daca apucase sa fumeze doua tigari , c'a si fost violata . Dupa viol , spunea tanara , nu a mai fumat pentru ca auzise mai de mult niste prietene discutand cum ca nu e bine sa fumezi imediat dupa viol .Dar , trecuse mai bine de doua ore de atunci , asa ca putea trage cateva fumuri ...Camera de motel in care tanara a fost victima violului , nici macar aer conditionat nu avea . Plus ca serviciile erau jalnice . Chiar i'a fost greu tinerei sa se hotarasca unde sa depuna mai intai reclamatia : la politie , pentru viol , sau la protectia consumatorului , pentru conditiile insalubre in care poate functiona un motel !
- Vedeti ? , spuse tanara , ..mi s'au invinetit buzele din cauza crisparii ! Vreti sa v'arat cum m'a violat ? Uite-asa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu