vineri, 23 aprilie 2010

Autobuzul

Plictisit de turele cu Pamantul in jurul Soarelui, tanarul inginer de sunet Claparu ,se hotari sa faca lobby pe langa sotia primului ministru,fosta colega de gradinita,poate asa ar reusi sa introduca in parlament un proiect de lege care sa schimbe plictisitoarea ruta a Pamantului... doar in jurul Soarelui. "E chiar strigator la cer!",se lamenta Claparu in fata colegilor de la filarmonica "...eu unu nu voi sta cu mainile in san ...,este revoltator domnilor sa ne plimbam ca tampitii de atata timp doar in jurul Soarelui! Uneori ,din aceasta cauza, am impresia ca sunt un titirez caruia nu i se mai termina bateriile. Ce mama dracu'?! "
Cu toate ca Claparu reusi sa stranga cateva zeci de semnaturi,chiar si semnatura sotiei primului ministru, parlamentul nu se sinchisea de nici un fel cu proiectul domniei sale.Chiar intr-una din zilele cand Claparu se perinda buimac pe scarile guvernului,un senator mic, gras ,chel si cu dosar la dna il lua in bascalie spunandu'i : "si pe unde ar dori domnia dumneavoastra sa'si faca traseul minunata noastra planeta ? ati dori cumva sa poposeasca un timp mai indelungat in locurile verzi cu ape curgatoare si paduri seculare,cum era acela din preajma sanatoriului unde-ati locuit?"
Astfel de remarci erau din ce in ce mai dese ,dar inginerul de sunet devenise insensibil la rautatile oamenilor,mai ales ca era pieten bun,fost coleg de gradinita, cu sotia primului ministru.
Daca'ar fi putut sa ajunga la Sofer...,sa'i explice. Isi aminti un film de Mastroiani,in care un sofer de autobuz se tot invartea intr-un sens giratoriu constient de riscul ca ar putea fi linsat in orice moment de calatorii exasperati, dar nu putea sa plece mai departe si sa'si lase nevasta care locuia in blocul de vis'a'vis si care trebuia sa nasca din moment in moment.In film,nevasta naste destul de repede. Fratii,parintii,cumnatii,nepotii, verii si vecinii ies la geamuri si anunta soferul de autobuz ca are un baietel.In acest moment ,soferul opreste autobuzul,explica pasagerilor fenomenul ,acestia se bucura,unii dintre ei chiar au lacrimi in ochi si totul se incheie cu bine.
Se gandea Claparu ca poate si in cazul Pamantului o avea careva treaba prin zona asta ,de se tot invarte in jurul Soarelui...,o trebui sa nasca vreo nevasta un baietel? ...si dupa toate astea sa'i explice Soferul de ce s'antamplat asa ,ca imediat Pamantul sa'si vada in sfarsit de un traseu normal,de bun simt ...? :) :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu