vineri, 23 aprilie 2010

Omleta de fructe,4

Ultimele pregatiri pentru lupta erau in toi, cand ministrul de razboi al constiintei isi pregatea discursul catre natiune ,un discurs destul de inflacarat,menit sa indemne poporul la ura impotriva simtirii.
De cealalta parte, ministrul de externe al simtirii, un adevarat diplomat, inca mai spera la o solutie ,chiar si de compromis , pentru evitarea iminentei catastrofe .
Linistea dinaintea furtunii era simtita in ambele tabere,asa ca ambele tabere considera ca s'ar cuveni sa aiba loc o ultima dezbatere in ceea ce priveste divergentele care-i fac atat de inversunati,unii impotriva altora.Spre deliciul publicului,eroii acestei confruntari erau chiar motivele iminentului razboi ,Constiinta si Simtirea.

Simtirea: - Chiar ma bucur ca ai fost de acord cu aceasta intalnire.Inca mai sper ca vom reusi sa trecem peste aceste momente...
Constiinta: -Ha, ha...Draga mea,astazi chiar e ultima zi cand suntem impreuna. Si ca sa nu-ti faci vreun fel de iluzii in legatura cu prezenta mea aici,as vrea sa te lamuresc ca doar eram in trecere si ca nimic nu va schimba hotararea consiliului general de a renunta definitiv la tine..,chiar daca acest lucru implica sacrificii din partea unora ...n'avem de ales!
Simtirea: -De ce nu vrei sa intelegi ca nu poti exista fara mine? E imposibil sa ne separam !
C: - Ha..,esti foarte spirituala azi ! Chiar reusesti sa ma amuzi . Poate n'ai aflat..,exista in fiecare spital un medic specializat in a extirpa! Exact lucrul asta se va intampla si cu tine .Vei fi extirpata..,la fel ca un cancer...Pentru ca de fapt asta esti.., un cancer! Nu folosesti la nimic..,faci numai stricaciuni .
S: -Uiti un lucru esential, draga mea..Eu te-am creat...Daca ma ucizi..,crezi ca vei putea trai linistita? Ucide-ma acum ! In momentul asta ...,sa terminam odata..
C: - In primul rand n'ai creat pe nimeni si nimic, in afara iluziilor colorate si gustoase din cale'afara, care s'au dovedit a fi unelte bine mestesugite in atingerea scopului mizerabil de a naste sentimente. In al doilea rand ,nu vreau sa mai fiu partasa la asa ceva! In al treilea rand,crede-ma ca in sfarsit, voi trai linistita! Eu nu sunt criminal.Nu ucid. Ecosistemu' nu te mai vrea ! Totul se'ntampla natural.Atat de natural, incat nimeni nu'ti va simti lipsa...
S :- Crezi ca vor renunta la mine doar pentru a'si plati creditele la banca?! Si tu..,ce-ai sa faci ? Daca in momentu' asta nu esti in stare sa'i organizezi, sa'i tii in frau,... acum cand toata povara a cazut pe umerii mei si tu dai din colt in colt sa gasesti solutii..,variante...,chestii. Nu pe mine ma ucizi..Ii ucizi pe ei..
C : -Ntzz..,nu intelegi.., nu vrei sa pricepi..,probabil ca n'ai cum sa pricepi . Vreau sa'i salvez .Atat... Si salvarea asta n'o sa vina pana nu scapam de tine...

S'au mai ciondanit doamnele ceva vreme,cu toate ca aveau obiceiul sa'si promita lucruri ..,de pilda ca se lasa de bautura. Oricine le-ar fi acordat circumstante atenuante ,daca ,pe caldura asta insuportabila, ar fi sughitat doua,trei beri. Asa ca, doamnele,s'au apucat puternic de bautura si din nou si-au promis lucruri....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu