vineri, 23 aprilie 2010

Raportul unui ortodox ordinar

fiction

Catre Dumnezeu,

In primul rand,vreau sa-Ti spun ca nu exista formulare tip,sau cel putin eu unu' n'am gasit..., un formular care sa-mi usureze munca ..,ceva cu rubrici care trebuiesc doar completate..eventual intrebari la care sa raspund cu da sau nu ..sau cu altceva in cazul in care cunosc raspunsul...,sau de ce nu teste grila?..cu mai multe variante de raspuns...
E un glob...pamantu'! Pe bune! E rotund si e exact ca un glob, doar ca e turtit la poli si bombat la ecuator..,in rest e fix un glob! E o smecherie si cu pamantu' asta. Cu fizica..,geografie..,matematici...aha ,da cred ca Le stii. Cat despre oameni...,o minunatie! Tot felu' de oameni: albi,negri ,rosii, galbeni , ba chiar si arabi ...,rai ,buni ,calzi ,reci , femei si barbati ...si copii...si batrani! O multitudine! Am inteles de la niste amici ca s'apropie apocalipsa si Vrei sa nimicesti lumea.Pentru ca n'a respectat reguli. Acu' eu nu ma bag ca nu e treaba mea,dar cred ca s'a facut treaba buna pan'acu.Mai ales cu femeile...si cu batranii.Oamenii merg la serviciu..,asa se numeste cand un om munceste..,ca merge la serviciu..,adica are servici si munceste..pentru ca oamenii cu asta se ocupa ,cu serviciul...Toti oamenii au servici,si capitalistii si comunistii..,dar mai ales comunistii pentru ca ii obliga statu' ...
Trebuie sa'Ti amintesc ultimele razboaie dintre oameni .Au pornit din cauza nemtilor...majoritatea razboaielor au pornit din cauza nemtilor...,dar asta nu inseamna ca nemtii sunt rai..sau prosti. Nicidecum.
Au si ei scriitori,filozofi,compozitori...ehee..si'nca ce nume! Sunt grei nemtii..,da' asa s'a'ntamplat cu razboaiele ..sa plece de la ei .Ce vreau sa'Ti mai spun...au existat diverse interese in anumite probleme si din cauza asta au mai fost ceva conflicte intre oameni in ultimii ani..,dar sa Stii ca astea sunt controlate..,nu sunt la voia intamplarii. Ti-am spus doar, mai sunt oaresice interese pe ici,pe colea si Stii cum sunt oamenii..,doar Tu i'ai facut dupa chipul si asemanarea Ta..,trebuie sa gaseasca o solutie ,chiar daca solutia inseamna razboi si ...stiu ca se moare in razboi ..de fapt ca se ucide si lucru' asta nu'Ti place ,dar poate Intelegi ca e necesar. In fond oamenii sunt buni....Nu sunt rai. Bineinteles ca orice padure are uscaturile ei.De pilda ,la judecata de apoi nu cred ca eu voi fi in aceeasi oala cu cretinu' ala de xy ,care Stii destul de bine ca nu e capabil nici sa;si ingrijeasca familia ...pe cand eu merg la biserica,ma rog, am familie respectata..,copii cuminti ...ehee..Numai eu stiu cat am tras pentru a ajunge intr-o pozitie in care sa nu'mi fie rusine..pentru ca Doamne, nu e usor sa respect cuvantul Tau cand sunt sarac.Acum mi-e mult mai usor .Parca totul vine de la sine.Avem si noi traditiile noastre,de care suntem mandri si la care nu renuntam pentru nimic in lume...,sunt vechi..din mosi-stramosi si le pastram cu sfintenie.
In final as dori sa'ti spun ca nu cred ca e buna apocalipsa asta si ca ar trebui saTe mai gandesti ,pentru ca dupa cum AI vazut din ce Ti-am spus,oamenii sunt buni in fond...si frumosi... si daca se'ntampla sa mai gresim...,suntem oameni,nu roboti.
Cat despre Craciun...,stiu ca e ziua Ta de nastere si noi ,toti oamenii o serbam asa cum se cuvine..cu sarmale si tuica fiarta si produse din porc..,sorici, carnati..,d'astea.Ne bucuram si facem cadouri.Si suntem mai buni in aceasta zi ...pentru ca e ziua Ta.Copiii ne colinda casele cu numele Tau si femeile fac cozonaci si multe bunatati ...si nu ne lasa sa punem mana pe ele...Stim ca in seara asta se intampla miracole...Multumesc Doamne pentru tot .
La multi ani Doamne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu